CZECH TOURISM TURISTICKÉ REGIONY TR 14  SEVERNÍ MORAVA A SLEZSKO TR 13  STŘEDNÍ MORAVA TR 12  JIŽNÍ MORAVA TR 11  VYSOČINA TR 10  VÝCHODNÍ ČECHY TR 09  ČESKÝ RÁJ TR 15  KRKONOŠE TR 08  ČESKÝ SEVER TR 07  SEVEROZÁPADNÍ ČECHY TR 06  ZÁPADOČESKÉ LÁZNĚ TR 05  PLZEŇSKO TR 04  ŠUMAVA TR 03  JIŽNÍ ČECHY TR 02  STŘEDNÍ ČECHY TR 01  PRAHA PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY
Fulltext
Sobota 31.05.2025
  TOP 20  
  Databanka akcí
 
  KULTURNÍ, ZÁBAVNÍ A SPOTŘEBNÍ VYŽITÍ  
  Sportovní aktivity
Kultura
Zábava
Nákupy
 
  DOPRAVNÍ DOSTUPNOST A MÍSTOPIS  
  Dopravní dostupnost
Místopis
Přírodní zajímavosti
 
  POZNÁVACÍ CESTOVNÍ RUCH  
  Technická pamětihodnost
Církevní památka
Archeologie
Kultura
Lidová architektura
Hrady a zámky
Městské zajímavosti
Židovské památky
Ostatní
 
  LÁZEŇSTVÍ A WELLNESS  
  Lázně
Wellness
 
  ORGANIZACE CESTOVNÍHO RUCHU  
  Organizace cestovního ruchu
 
  SPORT  
  Letectví
Zimní sporty
Vodní sporty
Cykloturistika
Pěší turistika
Ostatní
 
  UBYTOVÁNÍ, STRAVOVÁNÍ, SERVIS NA CESTÁCH  
  Ubytování
Stravování
Gastronomie
Servis na cestách
Mapy
Web kamera
 
Království perníku

O krála slováckéj klobásky 2007

Přijeďte 14. dubna 2007 na košt klobásek do Velké nad Veličkou
Mikroregion HORŇÁCKO
www.kralklobasek.cz
Agentura AV pořádá Košt 2007 - O krála slováckéj klobásky v sobotu 14. dubna ve sportovní hale ve Velké nad Veličkou.
Vítězem ročníku 2006 je Zdeněk Žůrek z Týnce. Čí klobásky nejvíce zachutnají v roce 2007?

Vypsané kategorie:
slovácká klobáska - přihláška 3 kg vzorku
maďarská papriková klobáska - přihláška 3 kg vzorku
Informace na telefonech: 608 813 592, 603 265 331
10.00 - Začátek degustace poroty
12.00 - Začátek degustace pro veřejnost
16.00 - Ukončení degustace
18.00 - Slavnostní vyhlášení výsledků
Ochutnávka a prodej uzenářských výrobků
- čerstvé uzeniny z udírny
- klobásy a další speciality na grilu
Ochutnávka a prodej přívlastkových vín
- vinařství Luděk Botur - Strážnice

V průběhu odpoledne a večera vystoupí:
Horňácká cimbálová muzika Petra Mičky
Mužský pěvecký sbor z Hrubé Vrbky
tanečnice souboru Hradišťan

Antonín Vrba
Velká nad Veličkou
tel.: 518 329 148
mob.: 608 813 592
e-mail: vrbaa@seznam.cz

Stanovy a soutěžní řád koštu "O krála slováckéj klobásky"® s mezinárodní účastí
14. dubna 2007 ve Velké nad Veličkou
Smyslem soutěže je podpořit a uchovat tradiční moravské receptury klobás. Stejně tak i propagovat nejlepší z nich v celostátním měřítku.
Košt "O krála slováckéj klobásky" je registrovaná ochranná známka pořadatele soutěže a jako taková nesmí být napodobována a kopírována.
Pořadatel: Agentura AV
Místo konání: Sportovní hala ve Velké nad Veličkou
Kategorie: malovýroba - řezníci a uzenáři
· Maďarská papriková
· Klasická slovácká
Hodnotí pouze odborná porota.

"O krála slováckéj klobásky"
Společná soutěž domácí výroba - amatéři / malovýroba - řezníci a uzenáři.
Z této soutěže vzejde absolutní vítěz.
Hodnotí návštěvníci podle daných pravidel.
Vstup soutěžících do soutěže je bez poplatku
· malovýroba - řezníci a uzenáři: 3 kg vzorku
· domácí výroba - amatéři: 3 kg vzorku
Hodnocení
U všech kategorií se hodnotí se vzhled výrobku, čich, chuť a konzistence (struktura).

A) Kategorie malovýroba - profesionálové
· Kategorie "papriková trvanlivá" a "klasická slovácká" budou hodnoceny odděleně.
· Ze soutěže tedy vzejdou 2 vítězové.
· Vzorky budou označeny anonymně číslem, koštovány a následně vyhodnoceny porotou z řad malovýrobců a osobností jmenovaných pořadatelem soutěže.
· Každý porotce určí 10 nejlepších vzorků v kategorii a přidělí jim body podle schématu formuláře pro hodnocení. 1 vzorek může obdržet max. 20 bodů. Tyto vyhodnotí a uvede na číslovaném degustačním lístku viz příloha. Aritmetickým součtem bude určen vítěz.
· Pouze při stejné bodové shodě několika vzorků si pořadatel vyhrazuje právo rozhodnutí komise z předem vybraných osobností. Předsedou této případné degustační komise bude jmenován.
· Začátek degustace poroty je v 10:00 hod.
· Poslední degustační lístky budou přijaty do 16:00 hod.
· Degustační lístky poroty nejsou zpoplatněny.
B) Společná soutěž malovýroba + amatéři "O krála slováckéj klobásky"
· Všechny vzorky budou označeny anonymně číslem.
· Budou degustovány všechny vzorky společně, malovýrobci i amatéři.
· Začátek ochutnávky veřejnosti je ve 12:00 hod.
· Poslední degustační lístky budou přijaty do 16:00 hod.
· Z této soutěže bude určen absolutní vítěz koštu - Král slováckéj klobásky 2007.
· Degustátorem a tím i hodnotitelem je každý z návštěvníků akce který si zakoupí poukázky na vzorek a vyplní degustační lístek.
· Degustátor určí absolutní pořadí 5 nejlepších vzorků a budou jim přiděleny body od 5 do 1. Prostým aritmetickým součtem bude určen vítěz.
· Degustační lístek obdrží návštěvník se vstupenkou u vchodu. Lístek je číslovaný shodně se vstupenkou. Lístek je slosovatelný. Do slosování budou zařazeny pouze řádně vyplněné lístky.
· Pouze při stejné bodové shodě několika vzorků si pořadatel vyhrazuje právo rozhodnutí komise z předem vybraných osobností. Předsedou této případné degustační komise je určen Ing. Zdeněk Pokorný.
· Za regulérnost a hygienu vzorků zodpovídají Jan Kružica a Jaroslav Kořínek, odborní poradci.
Vyhodnocení a ceny
Slavnostní vyhlášení výsledků všech kategorií bude cca v 18:00 hodin.
· Vítěz, druhé a třetí místo v každé kategorii obdrží keramické dílo, diplom - certifikát o umístění.
· Absolutní vítěz "Král slováckej klobásky 2007" získá věcnou cenu v podobě keramického díla známého mistra Jaroslava Homoly z Brna
Vítěz kategorie malovýroba-řezník-uzenář získá na 1 rok právo používat certifikát vítěze na svém výrobku a právo zviditelňování na různých folklorních slavnostech s poutačem "Král slováckéj klobásky 2007", který si může umístit na svůj stánek případně do prodejny.
Propagace účastníků soutěže
· Malovýrobce může po dohodě s pořadatelem provozovat stánek s uzenářskými produkty před sportovní halou za dohodnutý poplatek.
· Každému malovýrobci bude umožněno zviditelnění jeho firmy v areálu koštu formou vlastně dodaných poutačů nejpozději do 9.00 hodiny v den zahájení koštu.

Vstupné
· 80,- Kč na celý den
· Koštovačka 1 dl s logem Kč 25,-
· Vstupné na košt platí i soutěžící. Vzhledem k počtu soutěžících, kapacitě sálu a nevýdělečnému charakteru akce není možné jiné řešení. Prosíme o pochopení.
· Pro malovýrobce a další VIP hosty bude k dispozici VIP salonek s občerstvením v 1. poschodí haly.
· Místo návštěvníkům pořadatel nezajišťuje, ale vyhrazuje si právo je rezervovat pro své pozvané hosty.
· Pokud se chcete zúčastnit soutěže a nemáte jak dodat vzorky, přijedeme po vašem vyzvání pro ně na vámi určené místo, (kontakt: 608 813 592, 603 265 331). Termín ukončení sběru je pátek 13. dubna ve 20.00 hodin.

Ing. Zdeněk Pokorný, "čestný prezident" koštu
Antonín Vrba, ředitel a hlavní pořadatel

Diskusní fórum čtenářů
(prozatím žádný názor)

DALŠÍ INFORMACE: Mikroregion HORŇÁCKO
Zveřejněno 05.04.2007 v 23:57 hodin
Copyright 1998-2025 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
1 PRAHA
2 STŘEDNÍ ČECHY - ZÁPAD
3 STŘEDNÍ ČECHY-JIHOVÝCHOD
4 STŘEDNÍ ČECHY - SV - POLABÍ
5 JIŽNÍ ČECHY
6 ŠUMAVA - VÝCHOD
7 CHODSKO
8 PLZEŇSKO
9 TACHOVSKO - STŘÍBRSKO
10 ZÁPADOČESKÝ LÁZEŇSKÝ TR
11 KRUŠNÉ HORY - ZÁPAD
12 KRUŠNÉ HORY
13 ČESKÉ STŘEDOHOŘÍ-ŽATECKO
14 DĚČÍNSKO A LUŽICKÉ HORY
15 MÁCHŮV KRAJ
16 LUŽICKÉ HORY A JEŠTĚD
17 FRÝDLANTSKO
18 JIZERSKÉ HORY
19 ČESKÝ RÁJ
20 KRKONOŠE - ZÁPAD
21 KRKONOŠE - STŘED
22 KRKONOŠE - VÝCHOD
23 PODZVIČÍNSKO
24 KLADSKÉ POMEZÍ
25 HRADECKO
26 ORLICKÉ HORY A PODORLICKO
27 PARDUBICKO
28 CHRUDIMSKO - HLINECKO
29 SVITAVSKO
30 VYSOČINA
31 MORAVSKÝ KRAS A OKOLÍ
32 BRNO A OKOLÍ
33 PODYJÍ
34 LEDNICKO - VALTICKÝ AREÁL
35 SLOVÁCKO
36 STŘEDNÍ MORAVA - HANÁ
37 ZLÍNSKO
38 BESKYDY A VALAŠSKO
39 OBLAST OSTRAVSKO
40 OBLAST POODŘÍ
41 OPAVSKÉ SLEZSKO
42 TĚŠÍNSKÉ SLEZSKO
43 OBLAST JESENÍKY