CZECH TOURISM TURISTICKÉ REGIONY TR 14  SEVERNÍ MORAVA A SLEZSKO TR 13  STŘEDNÍ MORAVA TR 12  JIŽNÍ MORAVA TR 11  VYSOČINA TR 10  VÝCHODNÍ ČECHY TR 09  ČESKÝ RÁJ TR 15  KRKONOŠE TR 08  ČESKÝ SEVER TR 07  SEVEROZÁPADNÍ ČECHY TR 06  ZÁPADOČESKÉ LÁZNĚ TR 05  PLZEŇSKO TR 04  ŠUMAVA TR 03  JIŽNÍ ČECHY TR 02  STŘEDNÍ ČECHY TR 01  PRAHA PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY
Fulltext
Úterý 19.03.2024
  TOP 20  
  Databanka akcí
 
  KULTURNÍ, ZÁBAVNÍ A SPOTŘEBNÍ VYŽITÍ  
  Sportovní aktivity
Kultura
Zábava
Nákupy
 
  DOPRAVNÍ DOSTUPNOST A MÍSTOPIS  
  Dopravní dostupnost
Místopis
Přírodní zajímavosti
 
  POZNÁVACÍ CESTOVNÍ RUCH  
  Technická pamětihodnost
Církevní památka
Archeologie
Kultura
Lidová architektura
Hrady a zámky
Městské zajímavosti
Židovské památky
Ostatní
 
  LÁZEŇSTVÍ A WELLNESS  
  Lázně
Wellness
 
  ORGANIZACE CESTOVNÍHO RUCHU  
  Organizace cestovního ruchu
 
  SPORT  
  Letectví
Zimní sporty
Vodní sporty
Cykloturistika
Pěší turistika
Ostatní
 
  UBYTOVÁNÍ, STRAVOVÁNÍ, SERVIS NA CESTÁCH  
  Ubytování
Stravování
Gastronomie
Servis na cestách
Mapy
Web kamera
 
Království perníku

Kronika obce za rok 2005 [ Historie (archivní dokument) ]

1.ledna 2005
Občané obce dostali k novému roku dárek.Od dnešního dne dochází ke zdražení žetonů na odvoz komunálního odpadu - popelnic. Drobné provozovny Osoblaha, které vyvážejí komunální odpad z obce, zdražují ze 62,- Kč na 69,- Kč

20.ledna 2005
Od 14 hodiny se koná v zasedací místnosti kulturního domu "Vítání občánků". Přivítány a zapsány do pamětní knihy obce jsou tyto děti :
Nikola Naďová
Sára Orságová
Sofie a Valérie Válkové

22.ledna 2005
Od 20 hodiny na sále kulturního domu pořádá obecní zastupitelstvo "Obecní bál" K tanci hraje skupina Tac Tic

25.února 2005
Na sále kulturního domu od 15 hodiny pořádá obecní úřad "Maškarní bál" pro děti.

Únor 2005
V tomto měsíci podezřele rychle po sobě zemřeli tři velcí psi žijící blízko sebe v kotcích

2.března 2005
Velice silný vítr za jasného počasí vytvořil vysoké sněhové závěje na celém Osoblažsku a zablokoval dopravu.na mnoha místech Osoblažska. Také již od 3. hodiny ranní nebylo možné projet silnicí z Dívčího Hradu na Liptáň. Neboť ve sněhové závěji zůstali "uvězněni" dva nákladní sypací vozy se sněhovou radlicí a ranní autobus. V křižovatce starý dvůr, Dolní Povelice a Liptáň stojí policista a odklání dopravu. K uvězněným se "prokousala" sněhová fréza skoro až v poledne.
Jediná možná cesta jak dojet do Liptáně je : Dívčí Hrad, Pitárné, na křižovatce, kde je STOPka před Vysokou jet doprava na Třemešnou a před kolejemi úzkokolejné tratě vlevo do Liptáně. Postiženi byli všichni lidé projíždějící Liptáni za prací a ženy pracující v Liptáňské šičce, které nemohly jet přímo z Dívčího Hradu do Liptáně.

10.března 2005
V tento den začalo opět sněžit. Sněží asi od 18 hodiny a autobus přijíždějící do obce z Osoblahy okolo 19:15 hodině neubrzdil při sjíždění z kopce Sádku a skončil svou jízdu v závěji nad příkopem u křižovatky. Řidič měl štěstí, těsně minul svodidla, takže škoda na autobusu není velká. Jen autobus sám nevyjede ze závěje, autobus pomohli vytáhnout cestáři pomoci nákladního auta.

Pro objasnění nyní popíši dopravní autobusový systém, který je nyní platný.:
Okolo 19:15 hodině přijíždí autobus jedoucí z Města Albrechtic, Liptáně do Dívčího Hradu na zastávku u školy. Zde vystoupí pasažéři, autobus se otočí a pojede na Slezské Rudoltice a Rusín, kde jeho trasa končí. Od Jindřichova přijíždí autobus okolo 19:15 hodiny, lidé si vystoupí nebo přistoupí a v 19:30 hodin pokračuje na Osoblahu.



18.března 2005
V tento den se obyvatelé domu č.28 probouzejí odříznuti vodou od světa. Ucpané jsou odtokové kanály a roury. Již dva dny se prudce oteplilo a vysoká vrstva sněhu, největší za posledních 10 let, velice rychle taje. Stoupá tím voda v korytu říčky Osoblaha. Rychlé oteplení způsobilo rychlé tání skoro 50 cm vrstvy sněhu. Voda v některých případech špatně odtéká a zaplavují se na některých místech sklepy a zahrady. Pod vodou jsou hlavně zahrádky podél říčky Osoblahy (zahrádkářská kolonie před mostem přes říčku Osoblahu, zahrada pod zámkem. Zmrzlá zem nesaje vodu a proto nemá voda z velké vrstvy rychle roztátého sněhu kam odtéct, proto na mnohých místech voda stojí.
4.dubna 2005
Byly započaty opravné práce na odtokových rourách u domu č.28 a zpřístupnění parkoviště za domem. Parkoviště je nemožné použít již od 16.března 2005 z důvodu vysoké hladiny protékající vody. Nájemníci vozidla parkují před domem nebo u mateřské školky.



28.dubna 2005
Obec adoptovala na dálku chlapce z Keni jménem Charles Ndirangu Gathiru:
30.dubna 2005
Do volného prodeje byla dodána nová pohlednice Osoblažska s mapkou výběžku a 10 snímky z různých míst kraje. Nová pohlednice je propagací webových stránek www.osoblazsko.cz , které spravuje občanské sdružení Oblík Dívčí Hrad a fotografie vytvořil pan Dedek Leo. Finančně podpořili vydáni pohlednice obecní úřady v Dívčím Hradu a ve Slezských Rudolticích.
30.dubna 2005
Do volného prodeje byla dodána nová pohlednice Osoblažska s mapkou výběžku a 10 snímky z různých míst kraje. Nová pohlednice je propagací webových stránek www.osoblazsko.cz , které spravuje občanské sdružení Oblík Dívčí Hrad a fotografie vytvořil pan Dedek Leo. Finančně podpořili vydáni pohlednice obecní úřady v Dívčím Hradu a ve Slezských Rudolticích.
6.května 2005
Obecní úřad Dívčí Hrad ve spolupráci s mateřskou školkou pořádá od 17 hodiny na sále kulturního domu "Oslavu ke dni matek".



21.května 2005
V zasedací místnosti kulturního domu se koná od 17 hodiny zasedání dětského parlamentu, které zorganizovala starostka obce. Vybrané starší děti se radily, jak a co zlepšit v obci.
25.května 2005
V prostorách mateřské školky pořádá od 15 hodin obecní úřad, Klub žen, OSZP a mateřská školka jarmark. Na programu jsou :
- koloběžkové závody do kopce
- vystoupení žáků se Základní školy v Osoblaze ve zpěvu, tanci a divadelní scénkou

Občerstvení je zajištěno. Prodávají se perníčky, koláčky, sladkosti a bramboráčky, které vyrobili v mateřské školce.
3.června 2005
K mezinárodnímu dni dětí byla předána klubovna dětem. Klubovna byla vytvořena z uvolněného prostoru obchodu Večerka Eliška, z dřívějších bývalých sportovních kabin u hřiště započatých s výstavbou v roce 1963.

15.června 205
U fotbalového hřiště je postaven velký řetízkový kolotoč,

18.června 2005
Na hřišti u kulturního domu se koná dětská olympiáda s orientačním během ve dvou kategoriích.U hřiště stojí velký řetízkový kolotoč, malý řetízkový kolotoč a krámek se sladkými dobrotami. Pořadatelem je obecní úřad. Na velký řetízkový kolotoč si také sedají spolu s dětmi i někteří dospělí, kteří vzpomínají na dětské chvíle.
25.června 2005
V zasedací místnosti kulturního domu se koná od 18 hodiny zasedání obecního zastupitelstva.
Hlavním bodem jednání bylo :
- schválení Obecně závazné vyhlášky
- schválení Závěrečného účtu obce a Zprávy o přezkoumání hospodaření obce za rok 2004
1.července 2005
Občané obce nalézají ve svých poštovních schránkách dotazník a návrh na vývoz domovního odpadu s roční platbou 350,- Kč až 400,- Kč na osobu. Při obyčejných počtech si každý může spočítat jestli ušetří nebo prodělá. V podstatě lidé zaplatí za odvoz více. Běžná rodina naplní jednu popelnici pokud netřídí domovní odpad přibližně za měsíc, pokud třídí dokonce až za 6 až 8 týdnů. Cenu za větší pořádek v obci zaplatí občané, neboť si každá rodina přestane zamykat popelnici a odpad se může vyhodit kdekoliv do popelnice. Cílem této změny je i větší čistota obce.
- Nynější cena žetonu 69,- Kč, počet vyvážek za rok přibližně 10 = 690,- Kč roční cena za odvoz domovního odpadu., pokud se nemusí v zimě vyvážet popel z topení.
- Návrh 400,- Kč za osobu, čtyřčlenná rodina = 1 600,- Kč roční cena za odvoz domovního odpadu
Co zvítězí ?

4. až 5.července 2005
Bujaré oslavy projevené nastěhováním rómské rodiny do domu č.28. Ještě v 5:15 hod od včerejší noci zní hlasité muzika a veselí.


5.července 2005
Přes obec Dívčí Hrad vede cyklistický závod , který pořádá Cyklistický klub Lokomotiva Krnov.

13.července
V době mezi 10 a 11 hodinou ranní byla ukradena neznámým pachatelem historická velká klika z hlavních dveří do domu č.28. Od tohoto datumu jsou přední dveře uzamčeny a vchází se do domu pouze zadním vchodem z parkoviště.
31.července 2005
U příležitosti třetího.setkání německých rodáků pořádá obecní úřad Dívčí Hrad a Klub žen vzpomínkové odpoledne. U kapličky zasvěcené sv.Hubertu a Panně Marii se koná od 15 hodin Mše Svatá a slouží ji liptáňský farář pan Pavel Zachla.
Od 18 hodiny na sále v kulturním domě hraje k poslechu i tanci na dechovka pana Petra Tomečka.

11.srpna 2005
V zasedací místnosti v kulturním domě se koná od 19 hodin zasedání obecního zastupitelstva. Hlavním bodem zasedání je schválení dotace k Programu INTERREG III.A na II.ročník Mezinárodního festivalu Dětí sjednocené Evropy - Osoblažsko

29.srpna 2005
Z nákladní plošiny nákladního automobilu značky LIAZ (zvaný Trambus) se při vyjíždění stoupání přes Sádek uvolní zadní čelo a hnědé uhlí uložené na korbě vozidla se vysype na cestu. Rázem je zablokovaná silnice, řidič nákladního vozu "má co dělat" ještě štěstí, že za ním nikdo nejel.

27. na 28 srpna 2005
Ze soboty na neděli byl vykradený neznámým pachatelem osobní automobil značky Škoda parkující před domem č.110.

1.září 2005
Dnes probíhá v mateřské školce slavnostní zahájení nového školního roku


2.září 2005
Na hřišti u kulturního domu pořádá od 17 hodiny obecní úřad "Loučení s prázdninami". Děti soutěží a hrají hry. Mohou si také zatančit na diskotéce.

6.září 2005
V Mladé Frontě DNES se píše o uloupení třech kusů selat o váze 30 kg z chovu na bývalém statku. Škoda na majetku byla chovateli z Hlinky panu Školovi vyčíslena na 6 300,- Kč.

11.září 2005
Zasedací místnosti v kulturním domě se od 19 hodiny koná zasedání obecního zastupitelstva a hlavními body jsou :
- Schválení úvěru na opravu střechy v domě č.p. 28.
- Zrušení zásahové jednotky hasičů a přidružení k obci Osoblaha
- Zvýšení ceny dřeva a ceny za dovoz od roku 2006 takto :
* dřevo - ze 180,- Kč / prm na 200,- Kč pro lidi z obce
ze 220,- Kč / prm na 240,- Kč pro cizí
* dovoz - z 150,- Kč/ kareta na 350,- Kč pro obyvatele z obce
z 250,- Kč/ kareta na 425,- Kč
Všechny body zasedání byly obecním zastupitelstvem schváleny.

15.září 2005
Započaly pozemní práce na novou chatu na pozemku nad "jedničkou". Zhruba ve stejné výši, ale přes silnici s chatkou na velkých pozemcích mateřské školky budovanou od povodní roku 1997.

21.září 2005
Od 19 hodiny v kulturním domě, v zasedací místnosti se koná zasedání obecního zastupitelstva. Nevýznamnějším a nejdůležitějším bodem zasedání je zrušení zásahové jednotky a celého sboru Dobrovolných hasičů v obci Dívčí Hrad. S odůvodněním : "Mizerné výsledky celého sboru". Dalším projednávaným bodem byla oprava střechy na domě č.28.

29.září 2005
V kulturním domě se od 10:30 hodin hraje pro děti divadlo "Skřítek plamínek" Vstup pro děti je zdarma. Akci pořádá mateřská školka.

1.října 2005
Opětovné zdražení odvozu domovního odpadu. Žeton na vývoz popelnice je zdražen z 69,- Kč na 75,- Kč. To je letos již druhé zdražení.

5.října
Dnes se koná zátah Pohraniční Policie na tajně vytvořené skladiště s distribucí páleného alkoholu v prostorách bývalého státního statku a dalších místech po celém Osoblažsku.
V obci si pronajali prostory po státním státku vietnamští obchodníci od pana M na zboží, kterým byl "černě" pálený alkohol, nekolkovaný a dále se prodával ve vietnamském obchůdku v Bartultovicích., v Jindřichově a jinde .....

7.října
Na stráni za mateřskou školkou pořádá od 15 hodin obecní úřad pro děti soutěž
"O nejvyššího draka". Sponzoři soutěže jsou : obecní úřad, pan Bacho, paní Stadlerová
17.října 2005
Firma p. Haničince z Rýmařova začala stavět lešení a započala opravu střechy obecního domu č. 28 nazývaného "stará škola" jelikož tento dům v roce 1840 přenechal obci dům pro školské účely. komturem Walter Friedrich Wilderich říšský hrabě von Station zu Thaubause and Waruhauseu Práce firmě trvala 10 pracovních dnů.


20.října 2005
V zasedací místnosti kulturního domu se od 14 hodiny koná vítání nových občánků obce. Přivítání jsou : Lapšanský Daniel narozený 22.dubna 2005

Sloboda Josef narozený 22.června 2005


20.října 2005
V úseku silnice č. 475 poblíž obory Na Heleně ke křižovatce na Hlinku, Osoblahu a Dívčí Hrad - Sádek se stala vážná autonehoda. Vozidlo v protisměru vytlačilo řidiče PS se spolujezdcem VK. Následky autonehody jsou velice vážné.
Dvacetiletý MS je na místě mrtev, spolujezdec VK utrpěl vážná poranění.

23.října 2005
Podnapilá dospělá posádka vozidla Hyundai Pony od pana JB se vrací okolo půl páté odpoledne z večerky v Hlince. Ve vozidle sedí :
Řidič vozidla pan MŠ., který nemá řidičské oprávnění na osobní automobily a je podnapilý. Spolujezdcem je majitel vozidla pan JB, který je také opilý. Na zadním sedadle sedí LŠ a děti družky od řidiče DK, MK a DK
Vozidlo jede nepřiměřenou rychlostí od Hlinky a v levotočivé zatáčce těsně před obcí vyjíždí ze silnice a poráží dopravní značku s názvem obce Dívčí Hrad a převrací se na střechu, na které urazí dalších asi 30 metů a zastavuje se o křoví. Po 17.hodině přijíždí na místo nehody vůz zdravotní záchranné služby a policie. Těsně po 18 hodině přilétá vrtulník zdravotní záchranné služby.. Děti nemají vážnější zranění, ale jsou v šoku. Dospělí jsou na tom podstatně hůře. Pan JB je pro vážná zranění v nemocenském stavu ještě 11 měsíců. Vozidlo je vhodné k zešrotování.

25.října 2005
Na sále kulturního domu od 17 hodin pořádá obecní zastupitelstvo přátelské posezení Den seniorů. Této oslavy se zúčastnilo velice málo pozvaných seniorů z obce. K tanci i poslechu hraje DUO FLERET.


8.listopadu 2005
Regionální krnovský a bruntálský týdeník Region informuje čtenáře, že z vepřína na bývalém státním statku, který nyní provozuje pan Škola z Hlinky byly odcizeny tři kusy selat. Dalším šetřením byla zjištěna škoda 14 000,- Kč a zlodějinu spáchali tři místní občané, kteří se pokoušeli prodat maso v liptáňské hospodě.

16.listopadu 2005
Od 17 hodiny se koná lampiónový průvod, který pořádá obecní zastupitelstvo. Na lampiónový průvod přijely také polské děti. Průvod vychází od mateřské školky a jde k obecnímu úřadu na hřiště kde okolo 17:45 hodiny byl odpálen ohňostroj. Děti dostaly párky, chléb a teplý čaj.
Párky si opekly nad ohněm.

21. listopadu 2005
Okolo 23:15 hodiny odjíždí od restaurace "Pod skalou" podnapilý řidič PK z Karlova vozidlem značky Škoda 105. Jede podél říčky Osoblahy k mostu a transformátoru, ale zasněžené vozovka je namrzlá. Kromě podnapilosti, nepřizpůsobil rychlost vozidla stavu vozovky proboural v létě postavený nový plot u domu č. 5 patřící chalupářům a sjel po zasněženém svahu k říčce Osoblaze. I přes tuto nehodu štěstí stálo při něm, že se nepřevrhl nebo nezajel i s vozidlem až do vody.
6. prosince 2005
V týdeníku Region je článek energii z polí a lesů Osoblažska jako výsledek dvoudenního semináře v kulturním domě.
Autobus jedoucí na Osoblahu v 16:20 hodin nevyjel svah Sádku. S ním i několik osobních automobilů. Nevyjel ani na několik pokusů, nevyjel ani v závěsu za cestářským pluhem., který před ním cestu prohrnul. Z mraků padá déšť se sněhem a vozovka mírně namrzá.- Ještě ve 20 hodin stojí autobus pod svahem u domu č. 28 před kterým se nachází také autobusová zastávka Dívčí Hrad - škola. Nejhorší na tom je, že autobus se v Osoblaze otáčí a přiváží ze školy děti, které měly delší vyučování nebo některý ze zájmových kroužků. Děti běžně přijíždí v 16:45 hodin. Někteří rodiče si pro své děti a děti sousedů zajely do Osoblahy osobními automobily. Osobními vozidly svah ke křižovatce na Osoblahu nakonec vyjeli, ale autobus kopec nevyjel.

7. prosince 2005
Kvůli nové sněhové pokrývce, napadlo přibližně 15 cm a stálému dešti se sněhem dojel ranní autobus jedoucí do Osoblahy., který má pravidelný odjezd v 7:30 hodin a vozí děti do školy, lidi k lékaři, .... dojel až v 8:10 hodin, z toho důvodu autobus přijíždějící na zastávku Dívčí Hrad škola a jedoucí do Krnova v 8:45 hodin přijel až okolo 10 hodiny.

13. prosince 2005
V zasedací místnosti obecního úřadu se od 18 hodiny koná zasedání obecního zastupitelstva. Hlavními body jednání byly :
- Schválení rozpočtu obce na rok 2006
- Schválení Obecně závazné vyhlášky č.4/2005 o místním poplatku za provoz systému shromážďování sběru, přepravy, třídění, využívání komunálního odpadu s účinností od 5.ledna 2006

Tyto vyjmenované body byly obecním zastupitelstvem schváleny v plném znění.

Ve dnech 14, 15, a 16. prosince 2005
Se koná vánoční prodejní výstavka v mateřské školce. K prodeji jsou připraveny věnečky, svíčky a bohatý výběr nejrůznějších vánočních ozdob, přání a perníků, které vyrobily děti z mateřské školky a personál mateřské školky a obecního úřadu.
Otevřeno je :
14.prosince 2005 od 8 - 16:30 hodin
15. prosince 2005 od 8 - 15:00 hodin
16. prosince 2005 od 8 - 13.00 hodin

16.prosince 2005
V podvečer dorazila do obce sněhová vichřice a okolo 19 hodiny i důsledek jejího řádění. V podobě výpadku elektrického proudu.

23.prosince 2005
Denní Právo zveřejnil článek "Dívčí Hrad má Charlese". , píše v něm, že obec dálkově adoptovala černošského - keňského desetiletého chlapce, kterému platí školné.

27.prosince 2005
Na sále kulturního domu se od 16 hodin již dnes koná loučení se starým rokem pro všechny děti. Děti soutěží o ceny a mají diskotéku. .

Narozené děti - noví občánci obce v roce 2005:
22. dubna Lapšanský Daniel č.p 103
22. června Sloboda Josef č.p 110
18. října Soňa Vlačuhová č.p 28


Navždy nás opustili v roce 2005:
23. června - Marek Oldřich
4. září - Bezděk Miroslav
13. září - Tomeček Otakar


Příroda :
20.března Dnes přiletěli ze zimních stanovišť - špaček obecný

Průběh počasí v roce 2005 :
1.ledna Ráno přízemní mrazík, dopoledne slunečné proměnlivé počasí, odpoledne převážně
oblačno s dešťovými přeháňkami.
2.ledna Denní teplota je v rozmezí 2ⁿC - 8ⁿC s proměnlivým počasím s dešťovými
přeháňkami
3.ledna v 6:30 hodin 2,5ⁿC, větrno, okolo poledne padá déšť se sněhem
4.ledna Celý den teplota nad bodem mrazu a deštivo.
5.ledna polojasno s teplotou okolo 5ⁿC
6.ledna dopoledne polojasné počasí, odpoledne deštivé přeháňky
Ve dnech 5. a 6.ledna 2005 je Mascholcová kometa nejblíže Zemi a můžeme ji nalézt u souhvězdí Orion.,
Vidět je ji možno vidět po celý měsíc leden.

7.ledna oblačný den
8.ledna slunečný den s jarním počasím, padl 230 let starý teplotní rekord naměřeno 13,7ºC
9.ledna polojasný den s teplotou okolo 12ºC, v 22 hodin 6ºC
10.ledna ranní mrazík - 2ºC, jasno denní teplota dosáhla 13ºC,
11.ledna ranní přízemní mrazík, skorojasný den, ve 14 hodin 14ºC
12.ledna v 6 hodin - 3ºC a skorojasno, postupně se zatahuje a od 13:30 hodin prší. ,
následuje citlivé ochlazení a jsou velmi časté dešťové přeháňky.
13.ledna v 7 hodin jsou 3ºC v noci déšť se sněhem
14.ledna ráno oblačno s teplotou okolo 0ºC, okolo 9.hodiny ranní začíná sněžit a sněží asi 1
hodinu, ale hned taje. Během dne přeháňky dešťové někdy i se sněhem.
15.ledna ráno teplota těsně nad 0ºC, oblačno, od 14 hodiny přibližně ½ hodinová dešťová
přeháňka
16.ledna v 7 hodin - 6ºC a jasno , po celý den jasno a teplota se vyšplhala k 0ºC
17.ledna v 7 hodin jsou - 4ºC a jasná obloha, ve 13 hodin 7ºC, ve 20 hodin 3ºC
18.ledna v 5 hodin jsou 2ºC, v 7 hodin 0ºC, skorojasné ráno, ale během dopoledne se
obloha zatáhne oblačností , teplota se ochladí do rozmezí 0ºC - 3ºC, v noci sněží a
napadne přibližně 2cm sněhu.
19.ledna je studený den a fouká studený vítr
20.ledna Po 9 hodině přichází déšť se sněhem, který padá asi 1 hodinu, po 10 hodině
vykouklo zpoza mraků slunce a okolo poledne opět prší. Dostavily se dešťové
přeháňky.
21.ledna celý den dešťové přeháňky ve dne i v noci s teplotou nad 0ºC
22.ledna dopoledne sněží, ale teplota je nad bodem mrazu
23.ledna dopoledne sněží asi 1 hodinu, odpoledne je polojasno, teplota v 15 hodin je 2ºC
následuje prudké ochlazení a v 22:15 hodin je - 10ºC
24.ledna po celý den jsou sněhové přeháňky
25.ledna v 5 hodin - 8,5ºC a zase sněží, sněhové přeháňky jsou po celý den.
26. až 27.ledna teplota je v rozmezí - 5ºC až - 11ºC a jsou sněhové přeháňky
28.ledna v 7 hodin je - 5ºC a oblačno, po celý den jsou sněhové přeháňky,
v 19 hodin - 13,5ºC,ve 23 hodin - 9,5ºC
29.ledna celý den převážně oblačno s teplotou pod bodem mrazu
30.ledna polojasný - slunečný den s teplotou pod bodem mrazu
31.ledna teplota je mírně nad bodem mrazu, taje, celý den převážně prší.

1. února ranní mrazík, celý den oblačný , deštivo se sněhem.

5.února oblačno s teplotou v rozmezí - 1ºC až - 5ºC k večeru
6.února prudké ochlazení a vyjasnění, v 7 hodin - 17ºC , během dne jasno a teploty
okolo - 6ºC až - 8ºC, v 15 hodin 1ºC
7.února v 5:30 hodin - 20ºC a jasno, teplota během dopoledne stoupá až na 1ºC ve
14 hodin a pak prudce klesá v 17 hodin jsou již - 5ºC
8.února v 5:30 hodin - 8ºC a jasno, ve 14 hodin 1ºC, v 17 hodin - 3ºC,ve 20 hodin - 5ºC
9.února v 5:30 hodin - 8ºC, v 7:30 hodin - 9ºC, oblačno
10. až 13.února oblačné dny
14.února během dne teploty těsně nad bodem mrazu, večer - 3,5ºC,
sněží - napadlo nových 30 cm sněhu , což vyvolalo sněhovou kalamitu.sezóny
15.až 16. února - oblačné dny se sněhovými přeháňkami, teplota okolo 0ºC,
ve dne - 2ºCaž 2ºC v noci - 3,5ºC až - 5ºC

17. až 23.února Další dne stále oblačno se sněhovými přeháňkami s teplotou
v rozmezí - 7ºC až 1ºC.
Napadla největší sněhová pokrývka za posledních 10 let

24.února oblačno a v 9 hodin jsou - 4ºC, během dne teplota vyšplhá těsně nad bod mrazu, ale
v odpoledních hodinách teplota klesá.pod bod mrazu..

27.února v 8 hodin je - 10ºC, v 15 hodin - 4ºC, v 19 hodin - 10ºC, ve 22 hodin - 12ºC,
během dne je skorojasno.
28.února v 5 hodin jsou - 13ºC, během dne oblačno, ve 14 hodin -6ºC a sněhová přeháňka,
ve 20 hodin je - 10ºC

1.března v 5 hodin je - 9ºC, po poledni teplota těsně nad 0ºC a je oblačno, sníh mírně taje,
v 16 hodin je oblačno a - 2ºC
2.března je jasno po několika dnech,v 5 hodin - 9ºC a fouká silnější vítr tvořící závěje, ve 12
hodin 1ºC a mírně taje, ale okolo 15 hodiny teplota začíná klesat pod bod mrazu
a stále níže.
3.března v 5 hodin je- 8ºC a skorojasné počasí i během dne,
4.března v 5 hodin je - 13ºC a oblačno, během dne jsou sněhové přeháňky
5..března den se vyznačuje sněhovými přeháňkami
6.března ve 20hodi - 6ºCa sněhová přeháňka, fouká vilnější vítr a na silnicích se tvoři
sněhové jazyky.
7.března sněhové přeháňky jsou již dnes o něco méně časté, ale jsou, teplota je okolo - 6ºC
8.března oblačno a začíná se trochu oteplovat, silné mrazy polevily jen -2ºC o 5 i 7 hodině.
9.března oblačno celý den , po 18 hodině opět sněží
10.ledna v 5 i 7 hodin je - 10ºC, skorojasno
11.března v 5 hodin je - 14ºC,ale již v 7:30 hodin - 3ºC a je oblačno, v 12 hodin jsou 2ºC,
ve 13 hodin 3,5 a oblačno

14.března v 5 hodin - 8ºC, v 7 hodin - 2,5ºC, ale v 7:45 je již 0ºC
15.března v 5 hodin je - 5ºC a oblačno, ve 12 hodin je 8ºC, v 15:30 hodin 12ºC
a polojasné počasí , náhle oteplení
16.března ráno přízemní mrazík, v 6 hodin 0ºC, v 9 hodin jsou 4ºC, ve 13 hodin 16ºC,
v 17 hodin 13ºC a v 22 hodin 3ºC, padl teplotní rekord
17.března ráno přízemní mrazík, ve 21:45 hodin10,6ºC
18.března v 6 hodin je 9ºC a oblačno, před polednem vysvitlo slunce na polojasné obloze,
v 15 hodin 18ºC, ve 20hodin 11,3ºC, ve 23 je 3ºC
po poledni a odpoledne zažíná foukat silný nárazový vítr

19.března v 6 hodin oblačno a sněží, je - 0,5ºC,krajina je opět bílá, ve 13:15 hodin jsou 3ºC,
polojasno až slunečno
20.března v 7 hodin - 5ºC a skorojasné, slunečné počasí
Dnes přiletěli ze zimních krajích - špaček obecný
21.března v 5 hodin je - 8ºC, v 7:45 hodin - 3,2ºC a skorojasno
22.března v 5 hodin - 8ºC
23.března v 5 hodin - 3ºC, v 7:45 2,9ºC a polojasno
Dnes rozkvetly již sněženky.

24 - 25.března ráno jsou ranní mrazíky, ale dny jsou slunečné s teplotami okolo 15ºC
V tyto dny již kvete podběl, bledule a sasanky
Po slunečných všedních dnech se nebe zatáhlo mračnem
26.března je sobota, v 8 hodin je 8,4ºC a oblačno, oblačno je celý den
27.března polojasné ráno s mrazíkem,
nastavujeme na hodinách letní čas ,
ve 2 hodiny posunujeme ručičky hodin na 3 hodiny ráno
28.března ráno je - 4ºC a polojasno
29.března v 5 hodin je - 2,5ºC a slunečný den
Dnes přiletěly Čejky.
30.března v 5 hodin - 3 a skorojasné počasí
31.března v 5 hodin i v 7 hodin - 6ºC a jasné počasí, v 17 hodin je 9ºC a v 20 hodin - 0,5ºC



1.dubna v 5 hodin je - 6ºC, v 7:15 hodin - 5ºC a jasno


4.dubna teplota přes den dosahuje skoro 20ºC, dnešní den i předešlé byly slunečné dny se
skorojasnou oblohou
5.dubna ráno 10ºC, slunečný den s teplotou okolo 20ºC
6.dubna v 6 hodin je 6ºC, oblačno a jemně poprchává
7.dubna v 5 hodin je 10ºC, v 8hodin je 12,5ºC a oblačno, dopoledne se trošičku vyčasí na
polojasno, v 22 hodin 15ºC

8.dubna celý den spíše oblačný, po 19 hodině začalo pršet
Dnes rozkvetl Petrklíč jarní
9. až 14.dubna chladné počasí s častými dešťovými přeháňkami
15.dubna slunečné počasí s teplotou okolo 20ºC
16.dubna slunečné počasí


19.dubna polojasný den s teplotou do 20ºC
20.dubna v 5 hodin i v 7 hodin je 5ºC a oblačno skoro celý den , ve 22 hodin jsou 3,3ºC
dochází k ochlazení

21.dubna v 5 hodin - 3,5ºC , ve 22 hodin - 1ºC den byl polojasný
22.dubna v 5 hodin je - 6ºC
23 až 24 dubna slunečné dny
25.dubna slunečné dny jsou přerušeny, ve 12 hodin deštěm a poprchává po celý den
26.dubna v 8:15 - 8,5ºC
27.dubna v 5 hodin 2,5ºC, oblačno je po celý den
28.dubna v 5 hodin je 7,6ºC, teploty během dne okolo 15ºC


1.května prudká teplotní změna. Z polojasného dne oblačný den od 9 hodiny přibližně
dvou hodinová dešťová přeháňka, pak polojasné počasí, ve 14 hodin 27,5ºC,
okolo 16 hodiny přichází rychlá a prudká bouřka.
Padl 230 let starý teplotní rekord , = 27,5ºC prudký nástup léta
2.května v 5 hodin je 10,5ºC, dopoledne polojasno, po 15 hodině začalo pršet,
nastaly dešťové přeháňky
3.května déšť po celý den , v 10:45 hodin je 14,5ºC



8.května v 7 hodin je 4,5ºC, v 13 hodin 7,5ºC, v 17:15 hodin 8,3ºC, chladný a deštivý den
s přeháňkami., v 18 hodin vysvitlo slunce z mraků, je polojasno a 13,6ºC
9.května v 5 hodin 0ºC a přízemní mrazík, během dne proměnlivé počasí, odpoledne se
vyčasilo.
10.května ráno v 5 hodin je 0ºC a přízemní mrazík, skorojasno, v 7:15 hodin jsou 5ºC
11 až 12 května je chladné střídavé počasí, slunečno se střídá s deštěm
13.května v 7 hodin je 5ºC a skorojasno,
14 až 15.května jsou slunečné dny s teplotou během dne v rozmezí 15ºC až 18ºC
16 až 17.května v noci prší, oblačný dny s teplotami okolo 12ºC až 15ºC
18.května v 5 hodin oblačno a 8ºC, v 8:30 hodin je 11ºC, před 10:30 začalo drobně pršet
a je 11ºC
19.května v 5 hodin jsou 6,5ºC, v 7 hodin 6ºC a oblačno,
20.května v 5 hodin 0,1ºC, ale přízemní mrazík, v 7 hodin jsou již 4ºC a jasno,
v 8:15 hodin je 10,5 ,
21 až 22.května horké letní dny s jasnou oblohou a s teplotou skoro 30ºC
23.května v 7 hodin 17ºC polojasno, v 8:15 hodin je 20ºC, teplý a dusný den,
v 22:41 hodin přela bouřka
24.května v 7 hodin je 12ºC, dopoledne déšť přibližně do 11 hodiny, po poledni se vyčasuje
25.května v 5:30 hodin 6,4ºC a skorojasno
26.května jasný den se vzrůstající teplotou, teplota okolo 30ºC,
padl dlouhodobý teplotní rekord
27.května jasno - vedro, teplota okolo 30ºC, padl dlouhodobý teplotní rekord
28.května v 0:40 hodin je 16,5ºC, během dne je jasno s 30ºC,
29.května jasno v 8:30 hodin 26,4ºC , v 16 hodin na slunci 56,8ºC , ve 20:10 26,4ºC
30.května v 5 hodin je 14ºC a jasno, v 12:15 je 30,5ºC, v 16:30 hodin vítr přihnal mraky a
jsou 34,6ºC , v 17 hodin 30ºC a polojasno, zvedá se vítr , ve 20 hodin 22,2ºC
a fouká silný vítr a přišla bouřka.
vedra končí- dochází k prudkému ochlazení,
31.května v 5:30 hodin prší a je 12,5ºC, v 7:30 hodin již přestalo pršet a je oblačno
s 11,5ºC , v 16:30 hodin 17ºC a polojasno
1.června v 5 hodin je 8,5ºC, v 12:30 hodin 15ºC, ve 22:30 10ºC slunečný polojasný den
2.června v 5:30 hodin 6,7ºC a skorojasno
3. až 5.června proměnlivé počasí s deštivými přeháňkami, noční teploty okolo 10ºC
a denní teploty do 18ºC
6.června po 15 hodině přišla prudké dešťová přeháňka
7.června deštivý přeháňkový den s teplotou od 8ºC až 15ºC, v noci prší
8.června Medarda - v 7 hodin je 8ºC, dopoledne prší, v 14 hodin je 9ºC, ve 23 hodin je 8ºC
9.června v 5 hodin je 5ºC, v 8 hodin 9ºC a slunečno,
dešťové přeháňky trvají stále i v sobotu 11.června v noci na neděli hodně prší
12.června polojasná neděle
13.června v 6:30 hodin je skorojasno s 11,5ºC, po 17 hodině přichází půlhodinová bouřka
14.června v 5 hodin je 15ºC a skorojasno, v 14 hodin teploměr ukazuje ve stínu 25ºC
15 až 16.června deštivé, přeháňkové dny
po deštivých přeháňkových dnech se otepluje
17.června polojasný slunečný den, v 22:30 hodin 20ºC,
po deštivých přeháňkách se otepluje

23.června v 5 hodin je 14ºC, ve 14 hodin 24ºC a skorojasno, ve 21 hodin 19,6ºC
24.června v 5 hodin 12ºC, v 7 hodin 15,5ºC a jasno
25.června oblačný teplý den 25ºC, ale dusno, po 20 hodině přichází bouřka
26.června mrholí, uplakaný den teplota okolo 18°C
27.června v 7 hodin 18°C slunečno, ve 14 hodin 27,3°C

30.června celý den oblačno a dusno, ale teplota do 25°C


1.července v 6.hodin je 17°C, po poledni bouřka a pak prší až do večera
2. až 4.července jasné dny s letními teplotami
5.července přichází ochlazení, protože dorazila studená fronta, od 16 hodiny prší
dorazila studená fronta

9.července deštivý den a chladno

začalo opět letní počasí
17.července parný ,slunečný , letní den
18.července dnes je letní pohoda, v 12 hodin 25°C, v 19 hodin 22°C
19.července okolo 3 hodiny ranní začalo pršet, v 9 hodin je 22°C a oblačno, po 12 hodině
z oblohy padá velmi prudký déšť přibližně ¾ hodiny, pak je oblačno,
před 16:30 hodinou opět prší a je 19°C
20.července během dne a v další dny neprší, přeháňky dorazí vždy až okolo půlnoci.
V lese roste velké množství kozáků a hřibu pravých.

23.července dešťová přeháňka skoro do 9.hodiny ranní
24.července fouká jižní vítr a je polojasno
25.července před 6 hodinou ranní začala dešťová přeháňka asi hodinová, dále je polojasné
počasí s teplotou okolo 22°C. před 16 hodinou začíná pršet opět přibližně jednu
hodinu.
26.července v 6 hodin 16°C , polojasný, slunečný den, v 15 hodin 26°C
27.července nastupují dny tropických veder
28.července v 5 hodin 19°C a jasno, v 8:15 hodin 25,4°C, ve 13 hodin 34,7°C ,
v 19:30 hodin 30°C a v 22 hodin 27,3°C
padl 72 let starý teplotní rekord = 34,7°C
29.července je pátek, v 5:30 hodin je 20,5°C, ve 12:15 hodin 34°C a jasno, ve 22 hodin 27°C
a ve 23 hodin 23°C

30.července sobota, slunečný tropický den, v 7 hodin 25°C, v 11hodin 34°C a jasno,
v 15 hodin polojasno a 30°C, ve 21 hodin 25°C, ve 22:50 hodin je 23,5°C
začíná pršet, po čase se dorazí i bouřka
31.července konec tropických dnů



1.srpna jsou již opět letní teploty, jasný den, v 5 hodin 17°C, ve 13 hodin 25°C
2.srpna v 5 hodin je 16°C a jasno,
3.srpna ráno polojasno, ve 12 hodin krátký asi desetiminutový deštík, dále je oblačno a
v 16 hodin teplota okolo 18°C, v noci prší
4.srpna v 6 hodin 15°C a oblačno je celý den
5.srpna oblačno , teplota okolo 17°C, maximálně 19°C
6.srpna od 8:30 hodin prší, v 9 hodin 15°C, déšť, přeháňky i
7.srpna dešťové přeháňky po celý den
8.srpna v 5 hodin i v 7 hodin 10°C a oblačné nebe,
9.srpna ráno v 6 hodin je 12°C a jasno, obloha se zatahuje mraky postupně, dopoledne
polojasno, teplota do 20°C, odpoledne oblačno
10.srpna v 5 hodin je 10°C a jasno, dopoledne polojasno - postupně přicházejí mračna,
v 16 hodin 20°C a oblačno, ve 21:15 je 14,5°C



14.srpna je neděle, slunečné dopoledne s nádhernými beránky - mráčky na obloze,
odpoledne se zatahuje, v 15 hodin je 19°C
15.srpna v časných ranních hodinách prší, v 10 hodin 16,5°C
po parných letních dnech již nastaly teploty okolo 13°C a podzimní počasí,
podobné počasí bylo podle statiku a meteorologů před 18 léty.
16.srpna v 6 hodin 12°C, v 9 hodin 13°C, intenzivní déšť, prší celé dopoledne,
v 15 hodin 14°C a oblačno

18.srpna v 6 hodin 15°C a polojasno, maximální denní teplota 25°C
19.srpna v 6 hodin je 14,5°C
20 a 21.srpen slunné dny s teplotou 25°C
22.srpen ráno slunečno, po 12 hodině oblačno a jsou časté velmi krátké dešťové přeháňky 23.srpna v 6 hodin i v 8 hodin 17°C a mlha

25.srpna čtvrtek, ráno je polojasné, ale postupně se zatáhne na oblačno,
po 20 hodině začne pršet
26.srpna je pátek a slunečný den
27.srpna je sobota, jasno, v 8 hodin 14,5°C

29.srpna v 6 hodin je 13°C, ve 12:30 hodin 27°C a jasno
30.srpna v 6 hodin 13°C, v 8 hodin 17°C a jasno,
31.srpna jasno a letní teplota

1.září v 6 hodin je 10°C, v 14 hodin 27°C a jasné nebe
2.září v 5:30 hodin 10°C
3. až 5.září jasno s ranními teplotami v rozmezí 10 - 12°C, se silnou rosou,
během dne teploty okolo 25°C

6.září v 6 hodin je 12°C a jasno
7.září v 6 hodin je 10°C, před polednem se zvedl vítr a přihnaly se mraky, ale odpoledne
se opět vyjasnilo ve 14 hodin 27°C
8.září v 5:30 hodin 16°C a jasno, ve 14 hodin28°C, slunečný den


12.září ráno v 7 hodin je jasno a 17°C, v poledne se zvedl vítr a přihnaly se mraky, je oblačno v 17 hodin prší, déšť přešel v bouřku a prší až do časných ranních hodin druhého dne 13.září v 7 hodin oblačno
14 až 15.září polojasné. Slunečném dny, rána jsou teploty okolo 12°C,
maximální teploty jsou do 25°C
16.září v 6 hodin 14°C a prší
přichází podzim, některých stromech se již zbarvují
17.září je sobota , v 7 hodin je 10°Ca prší, celý den je oblačno
18.září je neděle, v 7 hodin je 8°C a polojasno, ve 14 hodin 14°C a slunečno
19.září v 5 hodin 5°C, v 7 hodin 5°C a jasno, maximální teplota 20 až 21°C
20 až 21.září jasné dny, při pohledu do krajiny je vše v oparu, rána jsou 4°C až 6°C
a silná rosa, maximální denní teploty 25°C
22.září jasný den , ráno silná rosa, ale v dálce opar a mlžno,
s maximální teplotou přes 20°C,
23.září v 7 hodin 7°C a mlha
v 0:23 hodin skončilo léto


28.září ve 4 hodiny 9°C, v 10 hodin 19°C polojasno, oblačnost se přižene po poledni,
odpoledne oblačno, v 19:30 hodin je 16°C a prší
29 a 30..září prší, silný déšť


1.října proměnlivé počasí po celý den, déšť se střídá se slunečným dnem a opačně.
2.října v 8 hodin je 6°C polojasno , odpoledne drobně mrholí - drobný déšť
3.října v 5 hodin 12°C, v 10 hodin 15°C a oblačno, ve 14 hodin 15°C a mrholí asi
do 16 hodiny, pak je oblačno v 19 hodin 13,5°C
4.října mlha je po celý den jen s různou intenzitou, teplota 12°C až 15°C
5.října v 5 hodin 14°C, mlha v různé intenzitě po celý den i dne 6.října
7.října v 7 hodin 10°C, mlha je již čtvrtý den , ale dnes je nejhusčí
8.října oblačný den



10.října skorojasno - v dálavách opar a mlhavo
11.října v 5 hodin 5°C, skorojasno s maximální teplotou 20°C
12,října ráno chladno a skorojasno s maximální denní teplotou 20°C až 22°C
13.října v 5 hodin 5°C, v 7:30 hodin 7°C a oblačno s jemnou mlhou,
ve 12 hodin mlha ještě zhoustla
14 až 15.října polojasno , slunečno , ranní teploty 6°C a maximální 15°C
16.října v 6:30 hodin jsou 3°C, v 11 hodin 6°C, ve 14 hodin 11°C,
okolo 20 hodiny začalo pršet, ve 21 hodin 6°C
citelné ochlazení
17.října 5:30 hodin 4°C, ve 17 hodin 7,5°C a oblačno, v 17 hodin 6°C
18.října v 6 hodin 5°C a oblačno, odpoledne dešťové přeháňky
19.října v 5 hodin 3°C, v 7 hodin 2°C, v 7:30 hodin 2°C, ale přízemní mrazík

20.října v 5 hodin 6°C oblačno a mlhavo - mlha, ve 14 hodin 13°C
21.října v 5 hodin 4°C, ve 13 hodin 17°C, celý den slunečno -polojasno, v dáli je mlhavo

23.října v 7 hodin13°C slunečno, okolo 9 hodiny se přihnaly mraky, nastalo oblačno,
v 16 hodin je 17°C a opět slunečno
24.října v 5 hodin prší, v 7 hodin 9°C a již oblačno
25.října v 5 hodin 12°C a polojasno, 10:30 hodin je již oblačno a 15°C
26. až 31.října jasné dny s ranní teplotou v rozmezí 3°C až 6°C ,
s denní teplotou 13°C až 18°C


1.listopadu v 7 hodin 5°C a jasno, ve 14:15 hodin 15°C a v 16hodin 12°C
2.listopadu oblačný den s teplotou v 8 hodin 9°C
3.až 4.listopadu oblačné dny
5.listopadu ranní mlha, v poledne dešťová přeháňka, v podvečerních hodinách asi okolo
18 hodiny začalo pršet teplota 8°C
6.listopadu oblačný den a od 17 hodin prší
7.listopadu 5 hodin i v 8 hodin 9°C oblačný celý den s maximální teplotou 11°C v noci se
vyčasí a na jasné obloze krásně září hvězdy
8.listopadu v 5 hodin 4°C, v 7 hodin 2°C, ale přízemní mrazík, v 9:45 hodin 10°C a vítr
přihnal mraky, oblačná obloha, , maximální denní teplota 10°C,
ve 20 hodin krásně svítí hvězdy
9.listopadu v 5 hodin 2°C, v 7 hodin 5°C a jasná obloha, přízemní mrazík, maximální denní
teplota je 15°C, v 15 hodin 13°C,v 16 hodin 11,5°C, ve 21 hodin 3°C mlha a
přízemní mrazík
10.listopadu v 5 hodin 0°C a přízemní mráz, ve 13 hodin 12°C, ve 23:30 8°C
11. až 13.listopadu ráno přízemní mrazík, polojasné dny
14.listopadu v 5 hodin - 2°C, v 7:30 hodin 0°C nejvyšší denní teplota 9°C ,polojasno
15.listopadu v 5 hodin - 2°C, v 7:30 hodin 0°C ,maximální denní teplota 9°C, polojasno
16.listopadu v 5 hodin 4°C a oblačno, okolo 17 hodiny začalo jemně mrholit i ve 20 hodin
mrholí
17.listopadu přízemní mrazík, v 7 hodin sněhová přeháňka, v 9 hodin 2°C polojasno ,
slunečno s mraky, na zemi leží slabá sněhová pokrývka, v 16 hodin 2°C,
v mrazové kotlině(severní strana pod hradem - zámkem zůstala slabounká
vrstva sněhu, jinde roztál, ve večerních hodinách sněží
18.listopadu ráno leží po celém kraji bílá sněhová pokrývka a teplota je těsně pod bodem
mrazu, která během dne roztála, neboť teplota byla nepatrně nad bodem mrazu,
po 17 hodině opět začalo sněžit
19.listopadu v 7 hodin - 1°C a po celý den jsou sněhové přeháňky


21. až 22.listopadu oblačné dny s teplotou v rozmezí - 2°C až 2°C
23.listopadu v 5 hodin 0°C, ve 14 hodin 4°C a oblačno
24.listopadu v 5 hodin - 4°C, v 10 hodin - 2°C a oblačno, odpoledne se vyjasnilo,
v 16 hodin - 2°C, v 18 hodin - 4°C, ve 23:15 hodin - 4°C
25.listopadu v 5 hodin - 2°C, celý den oblačno a teploty okolo 0°C
26.listopadu je sobota , v 7 hodin 0°C a oblačno,ve 14 hodin 4°C, okolo 18 hodiny začne
padat déšť ze sněhem, ve 21 hodin 4°C, ve 23:30 hodin 2,5°C
27.listopadu v 7 hodin jsou 4°C a prší, v 10 hodin jsou 4°C a stále prší, po poledni déšť
přejde ve sněžení, v 15 hodin 4°C a sněží, v 17 hodin 4°C, 18:30 hodin 2°C

28.listopadu v 5 hodin -3°C, v 7 hodin - 2,5°C, ale v 9 hodin - 6°C a slunečná obloha,
ve 14 hodin 6,5°C a v 17 hodin 2°C
29.listopadu v 5 hodin - 1°C, v 7 hodin - 2°C, skorojasná obloha, v 7:30 hodin svítá
ve 14 hodin 5°C slunečno, v 17 hodin 0°C, ve 20 hodin - 1°C
30.listopadu v 5 hodin - 2°C, v 7 hodin - 2°C a skorojasná obloha, v 17:15 hodin - 2°C

1.prosince v ranní hodiny je 0°C, ve 14 hodin 5,5°C a oblačná obloha, ve 21 hodin - 7°C a
jasně svítí hvězdy, ale zvedne se vítr a přižene mraky ve 23 hodin - 2°C
2 až 3.prosince oblačné dny s teplotou okolo 0°C, mírně taje
4.prosince den je oblačný, sníh taje a maximální denní teplota je 6°C
5.prosince v 5 hodin jsou 2°C, v 9?:15 hodin 5°C slunečné dopoledne a sníh taje,
v poledne se přiženou mraky v 15 hodin je oblačno , 5,5°C a prší, po 16 hodině
přestalo pršet, ale v 18 hodin znovu prší , ve 22 hodin 2°C a stále prší

6.prosince v 5 hodin - 2°C, noční déšť a mráz udělaly své, cesta je samý led , kluzká
"jako sklinka", všude led, v 11:15 hodin jsou 2°C a oblačno, okolo poledne
začalo pršet , ve 14 hodin 1°C a stále prší, později se k dešti přidá i sněžení,
ve 22 hodin 2°C a stále déšť se sněhem

7.prosince ráno 0°C padá déšť se sněhem , během noci napadlo asi 15 cm těžkého
mokrého sněhu, okolo 9 hodiny déšť se sněhem přešel jen v déšť,
v 11 hodin 2°C a prší, ve 14 hodin 3°C a prší, v 16 hodin prší a jsou 3°C,
v 17 hodin 3°C, v 21:30 jsou 3°C
8.prosince v 5 hodin 2°C, v 7 hodin 2°C a začalo pršet, ve 12 hodin 5°C a oblačno,
v 17 hodin 3°C, ve 22 hodin 3°C

9.prosince v 5 hodin 2°C a prší, v 8 hodin 1°C déšť se sněhem, okolo 9 hodiny ranní déšť
přešel ve sněžení, v 10 hodin 2°C, ve 14 hodin 2°C, 18 hodin 1°C ve 21:45 - 1°C
10.prosince v 7 hodin - 3°C, oblačný den s teplotou pod bodem mrazu nebo 0°C,
v 18 hodin - 3°C, ve 20 hodin - 6°C a ve 23 hodin - 6°C
11.prosince oblačný den s teplotou okolo 0°C
11.prosince oblačný den , ale okolo poledne vysvitlo na chvíli slunce
12.prosince dopoledne oblačné s teplotou 3°C a sníh taje
13.prosince oblačný den o teplotě 3°C, ve 14 hodin 5°C
14.prosince oblačný den a teploty stále nad bodem mrazu v rozmezí 3°C až 6°C, sněhová
pokrývka stále taje, odpoledne sněhová pokrývka není souvislá
15.prosince stále je teplota v rozmezí 3°C až 6°C, v podvečer padá jemný déšť,
večer klasicky prší,
16.prosince ráno jsou 3°C a chvílemi z mraků "krape" déšť, po poledni začalo pršet a zvedl
se vítr, síla větru se nárazově zvětšuje, po 17 hodině již se k silnýmu větru
připojuje sněžení , v 19:30 hodin - 1°C

17.prosince celý den je oblačný , mrazivý , s teplotou pod bodem mrazu, po poledni
sněhová přeháňka, ve 20 hodin - 5°C
18.prosince v 7 hodin i v 8 hodin - 6°C, slunečno, ve 16 hodin se přihnaly mračna
a po 17 hodině hustě sněží přibližně do 21 hodiny, ve 23 hodin - 5°C

19.prosince v 6:30 hodin je - 5°C, dopoledne je slunečné, po 12 hodině přicházejí mraky
a po 14 hodině sněží, ve 20 hodin - 3°C
20.prosince v 6:30 hodin 2°C a oblačno, v 10:45 hodin 3°C
21..prosince během dne dešťové přeháňky někdy i se sněhem, denní teplota nad 0°C
spíše v rozmezí 2°C až 5°C, v noci těsně pod 0°C, při zemi - 2°C
22.prosince prší skoro celý den
23.prosince deštivý den s teplotou okolo 5 °C
24.prosince je deštivo, oblačno a skoro žádná stopa po sněhu
25. až 27.prosince teploty mírně nad i pod 0°C a dešťové i sněhové přeháňky 28.prosince ráno i během dne teplota mírně pod 0°C, dopoledne sněží, sněžení do
odpoledních hodin a v 22 hodin - 6°C
29.prosince v 6:310 hodin - 6°C, v 10 hodin - 2,5°C a jasno, ve 12 hodin 2°C,
v 17 hodin - 5°C, ve 20 hodin - 9°C, ve 23:30 hodin -10°C
30.prosince v 7hodin - 6°C a drobně sněží, ve 12 hodin - 6°C sněží, ve 20 hodin - 6°C sněží
a začal foukat silný vítr, ve 22:15 hodin - 5°C
31.prosince v 7 hodin - 5°C, v 8:30 hodin jsou - 4°C a oblačno, ve 14hodin - 2°C přes
mraky začíná vykukovat slunce, ve 21 hodin 1°C a ve 23:30 hodin 1°C
a sníh taje

Nejbližší meteorologická stanice se nacházejí v Ostravě, v Opavě a na Pradědu. To je několik desítek kilometrů od obce daleko a .... proto uvádím vývoj počasí v podrobnější podobě.

UMÍSTĚNÍ


AKTUALIZACE: Leo Dedek (OS Oblík, IC Osoblažsko) org. 56, 15.12.2006 v 07:59 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
1 PRAHA
2 STŘEDNÍ ČECHY - ZÁPAD
3 STŘEDNÍ ČECHY-JIHOVÝCHOD
4 STŘEDNÍ ČECHY - SV - POLABÍ
5 JIŽNÍ ČECHY
6 ŠUMAVA - VÝCHOD
7 CHODSKO
8 PLZEŇSKO
9 TACHOVSKO - STŘÍBRSKO
10 ZÁPADOČESKÝ LÁZEŇSKÝ TR
11 KRUŠNÉ HORY - ZÁPAD
12 KRUŠNÉ HORY
13 ČESKÉ STŘEDOHOŘÍ-ŽATECKO
14 DĚČÍNSKO A LUŽICKÉ HORY
15 MÁCHŮV KRAJ
16 LUŽICKÉ HORY A JEŠTĚD
17 FRÝDLANTSKO
18 JIZERSKÉ HORY
19 ČESKÝ RÁJ
20 KRKONOŠE - ZÁPAD
21 KRKONOŠE - STŘED
22 KRKONOŠE - VÝCHOD
23 PODZVIČÍNSKO
24 KLADSKÉ POMEZÍ
25 HRADECKO
26 ORLICKÉ HORY A PODORLICKO
27 PARDUBICKO
28 CHRUDIMSKO - HLINECKO
29 SVITAVSKO
30 VYSOČINA
31 MORAVSKÝ KRAS A OKOLÍ
32 BRNO A OKOLÍ
33 PODYJÍ
34 LEDNICKO - VALTICKÝ AREÁL
35 SLOVÁCKO
36 STŘEDNÍ MORAVA - HANÁ
37 ZLÍNSKO
38 BESKYDY A VALAŠSKO
39 OBLAST OSTRAVSKO
40 OBLAST POODŘÍ
41 OPAVSKÉ SLEZSKO
42 TĚŠÍNSKÉ SLEZSKO
43 OBLAST JESENÍKY