CZECH TOURISM TURISTICKÉ REGIONY TR 14  SEVERNÍ MORAVA A SLEZSKO TR 13  STŘEDNÍ MORAVA TR 12  JIŽNÍ MORAVA TR 11  VYSOČINA TR 10  VÝCHODNÍ ČECHY TR 09  ČESKÝ RÁJ TR 15  KRKONOŠE TR 08  ČESKÝ SEVER TR 07  SEVEROZÁPADNÍ ČECHY TR 06  ZÁPADOČESKÉ LÁZNĚ TR 05  PLZEŇSKO TR 04  ŠUMAVA TR 03  JIŽNÍ ČECHY TR 02  STŘEDNÍ ČECHY TR 01  PRAHA PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY
Fulltext
Pátek 19.04.2024
  TOP 20  
  Databanka akcí
 
  KULTURNÍ, ZÁBAVNÍ A SPOTŘEBNÍ VYŽITÍ  
  Sportovní aktivity
Kultura
Zábava
Nákupy
 
  DOPRAVNÍ DOSTUPNOST A MÍSTOPIS  
  Dopravní dostupnost
Místopis
Přírodní zajímavosti
 
  POZNÁVACÍ CESTOVNÍ RUCH  
  Technická pamětihodnost
Církevní památka
Archeologie
Kultura
Lidová architektura
Hrady a zámky
Městské zajímavosti
Židovské památky
Ostatní
 
  LÁZEŇSTVÍ A WELLNESS  
  Lázně
Wellness
 
  ORGANIZACE CESTOVNÍHO RUCHU  
  Organizace cestovního ruchu
 
  SPORT  
  Letectví
Zimní sporty
Vodní sporty
Cykloturistika
Pěší turistika
Ostatní
 
  UBYTOVÁNÍ, STRAVOVÁNÍ, SERVIS NA CESTÁCH  
  Ubytování
Stravování
Gastronomie
Servis na cestách
Mapy
Web kamera
 
Království perníku

Vinařství Soviš [ Vinařský podnik či producent ]

Vinařství Soviš, vinohrad
Rodinná firma Vinařství Soviš obhospodařuje 4,5 ha vinic z nejlepších viničních tratí v katastru starobylé vinařské obce Blatnice pod Svatým Antonínkem, v podhůří chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty s roční produkcí 20 000 lahví ročně. Firma má několikaletou tradici a praxi ve výrobě vín které jsou u našich zákazníků velmi oblíbená.


ČERVENÁ VÍNA:

Rulandské modré
Teplota konzumace: 16 - 18 °C
Doporučujeme k jídlu: jemným úpravám zvěřiny a tmavých mas,
jemným typům ušlechtilých sýrů.
U nás se pěstuje již od dob císaře Karla IV. Červená barva by měla být světle granátová, u starších vín až s cihlově rubínovým odstínem, někdy zlatavým. Plný a jemný buket mívá hořkomandlový nádech a u starších ročníků se potom objevují tóny švestkových a ořechových vůní lahvové zralosti. V chuti je harmonické, sametové, delikátní, neobyčejně jemně natrpklé a jeho kořennost vyniká při napadení hroznů ušlechtilou hnilobou.

Svatovavřinecké
Teplota konzumace: 14 - 16 °C
Doporučujeme k jídlu: vepřové maso, zvěřina, husa či kachna
Barva vína je intezivní, tmavočervená, někdy s fialovými odstíny. Víno je plné díky vyššímu obsahu kyselin a tříslovin, stárnutím se změkčuje a stává se jemným, hebkým a aromatickým. Výborně se hodí do směsy s Modrým Portugalem nebo Rulandským modrým.

Cabernet Moravia
Teplota konzumace: 16 °C
Doporučujeme k jídlu: hovězí, zvěřina v pikantní úpravě
Barva vína je intezivní, tmavočervená, někdy s fialovými odstíny. Víno je plné díky vyššímu obsahu kyselin a tříslovin, stárnutím se změkčuje a stává se jemným, hebkým a aromatickým. Výborně se hodí do směsy s Modrým Portugalem nebo Rulandským modrým.

Cabernet Sauvignon

Merlot

André
Teplota konzumace: 14-18 °C
Doporučujeme k jídlu: pečená kachna, kořenité steaky, zvěřina

Neronet


BÍLÁ VÍNA

Irsai Oliver

Müller Thurgau
révové víno s přívlastkem pozdní sběr
Teplota konzumace: 9 - 11 °C
Doporučujeme k jídlu: předrkmy, ryby, zeleninová jídla

Muškát moravský
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: lehčí sladké dezerty, samostatně

Veltlínské zelené
révové víno s přívlastkem kabinet
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: hovězí, ryby, drůbeží maso

Veltlínské zelené
révové víno s přívlastkem kabinet
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: hovězí, ryby, drůbeží maso
V dobrých ročnících je extraktní a je vhodné k archovaci

Sylvánské zelené
révové víno s přívlastkem pozdní sběr
Teplota konzumace: 11 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: telecí řízky, studené předkrmy Původ odrůdy je předpokládaný v Rakousku. Víno je barvy zelenožluté, jemné, lahodné, lehce kořenné. Vyniká neutrálními harmonickými a odrůdově typickými vůněmi. Zpravidla se konzumuje jako mladé, archivace je možná, ovšem pouze za zvláštní opatrnosti při školení. Celkovým charakterem se přibližuje Neuburskému a jako vyzrálé je výborné pro společenské události, neboť jeho pití neunavuje. Vhodné k předkrmům a běžnm jídlům.

Chardonnay
révové víno s přívlastkem pozdní sběr
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: telecí řízky, studené předkrmy
Původ odrůdy je předpokládaný v Rakousku. Víno je barvy zelenožluté, jemné, lahodné, lehce kořenné. Vyniká neutrálními harmonickými a odrůdově typickými vůněmi. Zpravidla se konzumuje jako mladé, archivace je možná, ovšem pouze za zvláštní opatrnosti při školení. Celkovým charakterem se přibližuje Neuburskému a jako vyzrálé je výborné pro společenské události, neboť jeho pití neunavuje. Vhodné k předkrmům a běžnm jídlům.

Rulandské bílé
révové víno s přívlastkem pozdní sběr
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: ryby, pokrmy z drůbeže, sýry

Ryzlink rýnský
révové víno s přívlastkem kabinet
Teplota konzumace: 9 - 11 °C
Doporučujeme k jídlu: ryby, předkrmy, drůbež
Víno je světle žluto zelené barvy. Vyniká delikátní, květinově kořenitou vůní, která připomíná lipový květ.

Ryzlink vlašský
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: předkrmy, lehce upravené ryby
U nás patří k nejpěstovanějším odrůdám. Víno je světle zelenožluté barvy a má jemný odrůdový buket, který připomíná luční květiny a na vapenitých půdách pak s lipovým nádechem. Jemné a plné víno je velmi příjemné, čerstvě svěží chuti, s jemně šťavnatou nevtíravou kyselinkou, která pobízí k pití. Při zrání na láhvi dosahují dobré ročníky díky dlouhodobému uchování kyselin vysoké jakosti a vyhraněného odrůdového charakteru.

Sauvignon
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: sýry, ryby, předrkmy
Víno má širokou škálu aromat a to podle vyzrálosti, klonu a půdně geologického původu.

KONTAKTNÍ ADRESA:

Vinařství Soviš
Dušan Soviš
Blatnice pod Sv. Ant.
696 67 Blatnice pod Svatým Antonínkem
Česko (CZ)
tel: (+420) 518 331 415
(+420) 604 983 903
fax: (+420) 518 331 415

UMÍSTĚNÍ


AKTUALIZACE: Ladislav Hollý (archívní záznam) org. 56, 27.04.2005 v 09:52 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
1 PRAHA
2 STŘEDNÍ ČECHY - ZÁPAD
3 STŘEDNÍ ČECHY-JIHOVÝCHOD
4 STŘEDNÍ ČECHY - SV - POLABÍ
5 JIŽNÍ ČECHY
6 ŠUMAVA - VÝCHOD
7 CHODSKO
8 PLZEŇSKO
9 TACHOVSKO - STŘÍBRSKO
10 ZÁPADOČESKÝ LÁZEŇSKÝ TR
11 KRUŠNÉ HORY - ZÁPAD
12 KRUŠNÉ HORY
13 ČESKÉ STŘEDOHOŘÍ-ŽATECKO
14 DĚČÍNSKO A LUŽICKÉ HORY
15 MÁCHŮV KRAJ
16 LUŽICKÉ HORY A JEŠTĚD
17 FRÝDLANTSKO
18 JIZERSKÉ HORY
19 ČESKÝ RÁJ
20 KRKONOŠE - ZÁPAD
21 KRKONOŠE - STŘED
22 KRKONOŠE - VÝCHOD
23 PODZVIČÍNSKO
24 KLADSKÉ POMEZÍ
25 HRADECKO
26 ORLICKÉ HORY A PODORLICKO
27 PARDUBICKO
28 CHRUDIMSKO - HLINECKO
29 SVITAVSKO
30 VYSOČINA
31 MORAVSKÝ KRAS A OKOLÍ
32 BRNO A OKOLÍ
33 PODYJÍ
34 LEDNICKO - VALTICKÝ AREÁL
35 SLOVÁCKO
36 STŘEDNÍ MORAVA - HANÁ
37 ZLÍNSKO
38 BESKYDY A VALAŠSKO
39 OBLAST OSTRAVSKO
40 OBLAST POODŘÍ
41 OPAVSKÉ SLEZSKO
42 TĚŠÍNSKÉ SLEZSKO
43 OBLAST JESENÍKY