CZECH TOURISM TURISTICKÉ REGIONY TR 14  SEVERNÍ MORAVA A SLEZSKO TR 13  STŘEDNÍ MORAVA TR 12  JIŽNÍ MORAVA TR 11  VYSOČINA TR 10  VÝCHODNÍ ČECHY TR 09  ČESKÝ RÁJ TR 15  KRKONOŠE TR 08  ČESKÝ SEVER TR 07  SEVEROZÁPADNÍ ČECHY TR 06  ZÁPADOČESKÉ LÁZNĚ TR 05  PLZEŇSKO TR 04  ŠUMAVA TR 03  JIŽNÍ ČECHY TR 02  STŘEDNÍ ČECHY TR 01  PRAHA PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY
Fulltext
Čtvrtek 28.03.2024
  TOP 20  
  Databanka akcí
 
  KULTURNÍ, ZÁBAVNÍ A SPOTŘEBNÍ VYŽITÍ  
  Sportovní aktivity
Kultura
Zábava
Nákupy
 
  DOPRAVNÍ DOSTUPNOST A MÍSTOPIS  
  Dopravní dostupnost
Místopis
Přírodní zajímavosti
 
  POZNÁVACÍ CESTOVNÍ RUCH  
  Technická pamětihodnost
Církevní památka
Archeologie
Kultura
Lidová architektura
Hrady a zámky
Městské zajímavosti
Židovské památky
Ostatní
 
  LÁZEŇSTVÍ A WELLNESS  
  Lázně
Wellness
 
  ORGANIZACE CESTOVNÍHO RUCHU  
  Organizace cestovního ruchu
 
  SPORT  
  Letectví
Zimní sporty
Vodní sporty
Cykloturistika
Pěší turistika
Ostatní
 
  UBYTOVÁNÍ, STRAVOVÁNÍ, SERVIS NA CESTÁCH  
  Ubytování
Stravování
Gastronomie
Servis na cestách
Mapy
Web kamera
 
Království perníku

Lesní slavnost Lapků z Drakova v Biskupských lesích 2019

Začátek akce: 20.07.2019 v 10:00 hodin (so)
Předpokládaný konec: 21.07.2019 v 17:59 hodin (ne)
Druh akce: Slavnost
Místo konání: Heřmanovice: Drakov
Organizátor (pořadatel, producent):Pořádá: Spolek Přátelé Vrbenska
Sobota 20.července 2019 v 10:00 až 20:00
Neděle 21.července 2019 v 10 hodin

V lesích Biskupství Ostravsko – Opavského, v lokalitě Drakov, Vám rytířské umění představí rytířské spolky ARMA FERRE, AGRIPA, ARCUS, BURMISTŘI a katovna ORDÁL. Biskupské lesy připraví dětem soutěžní a zábavná témata lesnické pedagogiky, vystoupení sokolníků, ukázku ptačích dravců a tradičně si mohou zasadit „svůj strom“. S Vandrovní knížkou hledat zlatý poklad Lapků z Drakova se s dětmi vydáte a lesními pěšinami se na všechna označená stanoviště razítkovací hry snadno dostanete. První je u Památného buku, kde v lesní tůni s rybáři děti lovit rybu mohou nebo si ve Zlaté kuželně s lesními skřítky kuželky zahrají. Směrovky na Drakově Vás ke všem atrakcím dovedou. U Slučího potoka vodníka a vílu potkáte, kousek dál černokněžník čaruje, aby všechny poučil, co vše Vás v lesní říši ještě čeká. Zlatohorští zlatokopové rýžovat zlato vás naučí a u Lorenzovy huti v lesní galerii zajímavá výstava Turistických známek bude vystavena. Mistr světa v ovládání dlouhého biče Láďa Šín vás práskat bičem naučí a za stromy Lesní král s královnou děti na rytíře pasovat budou. Potom se dále k strážnímu hradu Drachenburg přes řeku Černá Opava odvážně vydáte. Buď opatrný a dávej pozor, přechod jen na vlastní nebezpečí přecházej. Během putování všude kolem práci zručných řemeslníků uvidíte, kumšt kovářů ale také známého mistra řezbářů Jiřího Halouzku a jeho syny poznáte. Všude dost bude jarmarečních prodejců a farmářů se svými výrobky a regionálními produkty. V sobotu odpoledne tech. skupina VŠB Ostrava v replice středověké dřevouhelné huti ukázku tavby železa předvede. V neděli pro děti oblíbená soutěž plavení míčků „Drakovský plaváček“ proběhne. Informace získáte u pořadatelů. Kdo na Rejvíz dokráčí, návštěvu muzea s tkalcovnou v domě č. 12 a mechová jezírka jistě navštíví. Bohaté občerstvení a grilované speciality na Drakově v sobotu i neděli pro Vás firma Warisch připraví a najdete zde i další občerstvení. K odpočinku v sobotu dopoledne vrbenská kapela Řebřiňáci zahraje. O oficiální zahájení slavností se Trubači z Rabštejna postarají, kteří ve 13 hod. lovecké fanfáry předvedou a potom si poslechnete kapely 2G Band M. Schuberta, Letokruhy z Přerova a večer zahraje skupina Šlismekolem. V neděli kapela Karlováci z Bruntálska představí, potom vše zakončí DUO Modulor z Bruntálu. Je připraveno mnoho dalších atrakcí na celé trase Stezky Lapků z Drakova a kdo za dvacet kaček si hrací los zakoupí, určitě jednu z mnoha velmi hodnotných cen a darů sponzorů si domů odnese. Z parkoviště vláček sveze každého. Koňská drožka a malí poníci pro děti na Drakově k svezení také čekají. Letos jsme pro Vás novinku a pamětní suvenir připravili, „Turistickou nálepku“ a „Výroční turistickou známku“ o návštěvě turisticky známkového místa. Tu si po příchodu u pořadatelů Spolku Přátelé Vrbenska zakoupíte.

Hledej zlatý poklad Lapků z Drakova (razítkovací hra pro děti):
Vandrovní knížku Lapků z Drakova za 10,- Kč si nejprve zakoupit musíš ve stanu Spolku Přátelé Vrbenska. Mapka každého, až k zlatému pokladu dovede. Při lesním putování nezapomeň všechna razítka si otisknout, kartičky horských skřítků sbírat a potom podíl z pokladu lapků si u pořadatelů vyzvednout. Do soutěže Drakovský plaváček se už v sobotu přihlásit můžeš a některou z věcných cen v neděli získat. Start plaváčka je v neděli ve 13.30 hod. O informace pořadatelé požádej a jen se ptej.

Vstupné v sobotu 30,- Kč
Vstupné v neděli 30,-Kč
Děti mají vstup zdarma!
Parkovné 30,-Kč

Pořadatelé a partneři projektu:
Spolek Přátelé Vrbenska, Biskupské lesy Ostravsko - Opavské, Město Vrbno pod Pradědem, Zlaté Hory, Obec Heřmanovice, Farma Bovine, CHKO Jeseníky, Spolek Jeseníky – sdružení CR Šumperk, Řád svatého Huberta, Hasiči, Rybáři a Spolek Praděd z Vrbna, Maso V+W, Mihakov Krnov, Husqvarna Manufakturing s.r.o, Mepac CZ, Ing. Gross, Pradědský lesní závod a.s., Vzduchotechnika Kamenský, RIDEX s.r.o., TS Vrbno p. Prad., Polykemi s.r.o., Plasty Paňák, Lékarna Koudelková, TWI s.r.o., Sekond Hand Boubelka a Firaberg, MAS Hrubý Jeseník a DSO Vrbenska. Záštitu lesní slavnosti poskytl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Jan Krkoška a Senátor Parlamentu ČR MUDr. Ladislav Václavec.

Realizaci projektu podpořil Moravskoslezský kraj
Zobrazit míň
Základní informace: Drakov
Autor:Leo Dedek (OS Oblík, IC Osoblažsko)
e-mail: oblik.dh@quick.cz
organizace: č. 56
Aktualizace:05.05.2019 v 20:44 hodin

VYHLEDÁVÁNÍ V DATABANCE AKCÍ

Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
1 PRAHA
2 STŘEDNÍ ČECHY - ZÁPAD
3 STŘEDNÍ ČECHY-JIHOVÝCHOD
4 STŘEDNÍ ČECHY - SV - POLABÍ
5 JIŽNÍ ČECHY
6 ŠUMAVA - VÝCHOD
7 CHODSKO
8 PLZEŇSKO
9 TACHOVSKO - STŘÍBRSKO
10 ZÁPADOČESKÝ LÁZEŇSKÝ TR
11 KRUŠNÉ HORY - ZÁPAD
12 KRUŠNÉ HORY
13 ČESKÉ STŘEDOHOŘÍ-ŽATECKO
14 DĚČÍNSKO A LUŽICKÉ HORY
15 MÁCHŮV KRAJ
16 LUŽICKÉ HORY A JEŠTĚD
17 FRÝDLANTSKO
18 JIZERSKÉ HORY
19 ČESKÝ RÁJ
20 KRKONOŠE - ZÁPAD
21 KRKONOŠE - STŘED
22 KRKONOŠE - VÝCHOD
23 PODZVIČÍNSKO
24 KLADSKÉ POMEZÍ
25 HRADECKO
26 ORLICKÉ HORY A PODORLICKO
27 PARDUBICKO
28 CHRUDIMSKO - HLINECKO
29 SVITAVSKO
30 VYSOČINA
31 MORAVSKÝ KRAS A OKOLÍ
32 BRNO A OKOLÍ
33 PODYJÍ
34 LEDNICKO - VALTICKÝ AREÁL
35 SLOVÁCKO
36 STŘEDNÍ MORAVA - HANÁ
37 ZLÍNSKO
38 BESKYDY A VALAŠSKO
39 OBLAST OSTRAVSKO
40 OBLAST POODŘÍ
41 OPAVSKÉ SLEZSKO
42 TĚŠÍNSKÉ SLEZSKO
43 OBLAST JESENÍKY